20 Haziran 2007 Çarşamba

Maskeli Beşler Irak: Matrix vaari Efekt Planı

Maskeli Beşler: Irak filmindeki çatışma sahnesini tetikleyen plan budur. Filmin yönetmeni bizden, çatışmada atılan ilk mermilerin, kameranın üzerinden geçişini gösteren bir açılış planı yapmamız istedi. Ancak mermilerin geçişini göstermek için, aslında çekimin saniyede binlerce kare hızında yapılması gerekir. Biz de bu kadar yavaşlayan mermileri 3D anime ederek yapmaya karar verdik.

Ancak mermileri çekim ile birleştirdiğimizde, planda birşeylerin eksik olduğunu hissettik. Bu tür bir efekti belki de ilk kez gördüğümüz Matrix serisinin ilk filmini tekrar inceledik, ve merminin arkasındaki sonik dalgaları tam da Matrix'deki gibi oluşturduk. Bunlar aslında çapları sinüs dalgasına göre değişen, ve olduğu yerde kalan halka modelleriydi. Bu halka renderını aşağıdaki resmin sağ üst köşesinde görebilirsiniz.


Mermiler ve arkasındaki ses dalgalarını kompozitleyen inferno batch setupından bir screenshot

Maya'da render edilen halkaları mat olarak kullanıp, fonda glass (tinder plugini) ile ışın kırılması görüntüsü oluşturduk. Sonra da bu ses dalgaları ile kırılan görüntü ile, 3D mermi renderlarımızı birleştirdik.

Hiç yorum yok: