21 Haziran 2007 Perşembe

Maskeli Beşler Irak: İp Silme Planı

Filmdeki çatışma sahnesininin sonuna doğru, kahramanlarımız roket atmaya karar verir. Ancak roketi fırlatacak olan eleman, roketin tepmesi ile geriye fırlamalıdır.
Sette roketin arkasındaki patlama mekanizmasını ve iple oyuncunun geri çekilme sistemini, özel efekt ekibi hallettikten sonra, görüntüden bu ipi ve mekanizmanın görülen kısmını silmemiz gerekti.


Bu plandaki ip silme işi ilk başta çok basit gibi görülse de, aslında zorluk oluşturan 2 konu vardı:
  1. İp/halat ve patlayıcı mekanizmanın kendisi ve elektrik kablosu, patlamanın oluşturduğu alev ve dumanlar arasında kalıyordu.
  2. İpin oyuncuya takılı olduğu noktada, elbisenin çekilme yönündeki deformasyonu çok belliydi.
1. konunun zorluğu, silinen ipin ve mekanizmanın yerine duman ve alev dokusunu her karede doğru görünecek şekilde oluşturmaktı. Bu her karede özenli bir boyama işlemi ile çözüldü.
(Dipnot: Ancak belirtmek isterim ki, bu tür boyama işlerinin asıl zorluğu, sanılanın aksine her kareyi boyamak zorunda olmak değildir. Tek karede birer birer güzel görünen 21 adet kare boyamış olmanız, bu işi hallettiğiniz anlamına gelmez. Ardı ardına hareketli olarak seyrettiğinizde, duman görüntüsü mantıklı bir şekilde hareket etmelidir.)

2. konuyu da, her karede elbiseyi düzgün görüleceği şekilde warp ederek, ve bazı yerleri de her karede boyayarak çözdük.

Tüm bunlara ek olarak, çekim görüntüsüne tekrar bakarsanız, aslında roketatardan bir roketin çıkmadığını farkedeceksiniz. Bitmiş planı da tekrar incelerseniz, orada fırlayan bir roketi ve arkasındaki alevi, kadrın sağ tarafında ilk birkaç karede görebilirsiniz. Plandaki bu detayı, obsesif compositor 'ümüz eklemeden edememiş.

Hiç yorum yok: