22 Haziran 2007 Cuma

Maskeli Beşler Irak: Fragman HD 1080

Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdik ve HD fragmanları blogumuzda yayınlıyoruz. Seyredeceğiniz fragman (tabii download için sabrınız varsa...) 1920*1080 HD çözünürlüğünde!!! Uzunluğu 2 dakika 18 sn. Inferno'dan export edilen uncompressed quicktime dosyanın boyutu 28 GB idi! Ancak quicktime h.264 codeci sağolsun, dosya boyutunu 111MB'a kadar indirdi.


Maskeli Beşler: Irak Fragman HD Quicktime, dosya boyutu: 111MB, sağ tuş ile download edebilirsiniz.

Eğer yukarıdaki linkin üzerine sol tuş ile tıklarsanız yeni bir pencere içinde quicktime player açılacaktır. Fakat dosya büyüktür, download edilmesi zaman alacaktır. O yüzden sabırlı olmalısınız...
Ayrıca h.264 codeci bu çözünürlükte bir video decode edebilmek için, oldukça fazla işlem gücü ister. Sisteminiz biraz eski ise, HD video'yu sorunlu oynatabilir, takılmalar, vs... Bu yüzden en yakın zamanda, fragmanı web: 480x360 çözünürlüğünde de buraya koyacağız.

* Quicktime Pro özelliği olmayan kullanıcılar da, dosyayı sistemlerine download edebilsinler diye, linki sağ tıklayarak "dosyayı farklı kaydet" menüsü ile indirilebilecek şekilde verdik.

Fragman Hakkında Teknik Detaylar:

Fragman'ın offline montajı Avid Adrenaline sistemlerimizle yapıldı. Daha sonra kullandığımız planları, Cintel DSX ve Davinci ile HDCAM_SR 4:4:4 formatında video banda telesine yaptık. Bu banttan online, inferno ile toplandı, grafik animasyonlar ve görsel efektleri de inferno üzerinde yaptıktan sonra, fragmanı 35mm filme aktardık.

Hiç yorum yok: