21 Haziran 2007 Perşembe

Maskeli Beşler Irak: Seti Büyütme Planı

Bu planda sete konulan çadır ve tank görüntülerine ilave olarak, başka çadır, bina ve tank görüntüleri eklememiz istendi. Böylece kurulan Amerikan Üssü çok daha büyük görülecekti.


Biz de işe hemen stok görüntüleri arayarak başladık. Çekim açısına uygun tank, çadır gibi şeylerin fotograflarını bulup, matlarını hazırladık.


Plana eklediğimiz fotografların bulunduğu inferno desktopından bir screenshot

Sonra da kamera hareketini analiz ettik, ve objelerimizi, sahnede görünmesini istediğimiz yerlere kamera hareketine uygun şekilde koyduk. Tabii birçok farklı kaynaktan gelen birçok fotografın, sahne ile inandırıcı bir biçimde birleşebilmesi için, herbirini renk düzelterek sahneye eşledik.


Fotografları sahneyle birleştiren inferno batch setupından bir screenshot

Tabii ki, arkaya objelerimizi ekledikten sonra, önde görünmesi gereken nesneleri masklamamız gerekti. Bu tahmin edebileceğiniz üzere tamamıyla manuel bir süreçti. Önde yürüyen askerlerin hareketli maskı yapıldı, açılan kapı çubuğu, ve en zor olarak da dikenli teller masklandı.

* Blogumuzda sadece bir tanesine yer vermiş olsak da, bu açı filmde toplam olarak 3 kez kullanılmıştı. Dolayısı ile, mask ve track işlemlerini 2 ayrı plana daha uyguladık.

1 yorum:

Burhan YILMAZ dedi ki...

Merhaba,dısarıdan alınan cadir,radar vs.planları 3d track kullanarak mı yerleştirildi? ayrıca alınan bu cadır,radar icin color setupında ne gibi ayarlar kullanılıyor? (Mesela shot icinden color pick ediliyor mu? warp tool kullanmak ne derece makul ?)

-Inferno reel shotunda bu footage lerin matte kareleri de var.Mattler cıkartılırken direk masklanıyoru mu ? yoksa key mi kullanılıyor?
-Filmin genelinde contrast ve sarı agırlıklı bir color var.Bu color ı yaparken lut degerlerinde neye dikkat etmemiz gerekiyor? Lut editor icin verebileceginiz tip's&tricks var mıdır?

Verdiginiz bilgiler icin ve forumda bizimle paylastıgınız icin cok tesekkurler.