27 Mayıs 2007 Pazar

Pars Kiraz Operasyonu: Duman Bar Çatışma Sahnesi

Pars'ın ön jeneriği de olan 1980 lerde bir barda geçen Narkotik şube polisleri ile uyuşturucu kaçakçıları arasındaki çatışma anlatılmaktadır. Narkotik polisleri barı basar ve herkes silahlarını çeker. Ama kimse tetiğe basmaz. Komser filmin esaslı lafını söyler: "Toz için ölmeye değmez". (Bu laf sonradan bizim aramızda scan edilen karelerin üstündeki tozları temizlenirken espri konusu olmuştu.)

Filmin kötü karakteri Haşhaşi tavanda dönen aynalı disko topuna ateş eder ve çatışma başlar. Çatışma bittiğinde barda 6 kişi ölmüştür ama 7 tane ceset vardır.

Bu sahnede disko topunun patlamasını daha etkili hale getirmeye çalıştık. Takip eden plan da yüksek kare çekildiğinden topun parçalanması yeterince etkili gözükmüyordu.


inferno'da 3D particle sistemini oluşturan ve bunun kompozitleyen setuptan bir screenshot

Topun parçalarına ek olarak inferno'nun 3D particle sistemini kullanarak ve üzerine toz ve kıvılcım ekleyerek sahneyi daha etkili hale getirmeye çalıştık. Aşağıdaki quicktime videoda, yapılan işlemlerin öncesi ve sonrasındaki görüntüleri kıyaslayarak seyredebilirsiniz.


Topun patlamasını gösteren yakın ve genel her iki plana da dijital elemanlar eklendi. Bu sayede patlama duygusu güçlendirildi.

Hiç yorum yok: