18 Mayıs 2007 Cuma

Cenneti Beklerken: Ekip Silme planı


Bu planda ışıklandırma için ekibin tuttuğu reflektörü, ve ekibin görünen kısmını silmemiz gerekti. Tabii silmek için yerine koyacak başka görüntüler bulmamız/oluşturmamız gerekiyordu. Sette çekilmiş bazı referans dijital fotograflar ile ufuktaki dağ görüntüsünü ve zemin dokusunu oluşturduk. Sonra yaptığımız işler aşamalarıyla şöyleydi:

Kamera hareketini inferno'nun manuel 3D tracker'ı ile analiz ettik, ve bu zemin dokusunu analiz edilen kamera hareketine göre zemine kapladık.




Bu kamera datası ile, 3D uzayda çerçeveyi tutan mandal için de bir başka dokulu tahta yüzey oluşturduk, ve çerçevenin mandal tarafından kapatılan kısmını tamamladık.




Daha sonra oyuncuyu elindeki çerçeve ile birlikte maskladık (Bu tümüyle manuel yapılan bir işlemdi, hiçbir keyleme yöntemi kullanamadık.), ve oyuncuyu bu mask ile, 3D track datası yardımıyla oluşturduğumuz ortamın üzerine tekrar koyduk.




İşin buraya kadar olan kısmı görünmez efekt idi. Bundan sonra da, çerçevenin içini masklayarak, ordu minyatürünün yansımasını bu çerçeve içine yerleştirdik, 17. yüzyıl aynalarına benzemesi için, dökülmüş sır dokusunu bu yüzeye kapladık. Sonra bu çerçeveye yaklaşarak, minyatürde tasvir edilen ordu görüntüsüne geçiş yaptık. Belirtmekte yarar var, bu ordu planı da dijital olarak çoğaltılmış bir ordu planıydı.




Planın final hali: