24 Mayıs 2007 Perşembe

Cenneti Beklerken: Ordu Çoğaltma Planı

Bu planda kamera hareketi içerisinde, varolan askerlerin arkasına daha fazla kalabalık eklememiz gerekiyordu. Planın en büyük zorluğu 981 kare uzunluğunda 3D track gerektiren bir kamera hareketi olmasıydı. Bu zorluğa ek olarak öndeki askerlerin elbiseleri rüzgardan sürekli sallanıyordu, bu da maskların anime edilmesini oldukça zorlaştırdı.


Öndeki adamların gerekli kısımlarının matı hazırlandı, bu şimdiye kadar yaptığımız en uzun roto çalışmasıydı. Mask dosyası tek başına 72MB büyüklüğünde idi, yüklemesi bile 10 dakika sürüyordu.




Bu zor mask setupının görüntülerini de sizle paylaşmak istedik. Aşağıdaki resim hazırlanan mask şekillerinden 1 kare gösteriyor.


inferno'da maskları hazırlayan setuptan bir screenshot


Aşağıdaki diğer resim ise, bu setupın node yapısını şematik olarak gösteriyor. Bu büyüklükte bir mask planı için gerekli node sayısı açısından ilginç bir örnek.


inferno'da maskların hazırlandığı setupın node görünümü

Kalabalık çoğaltmak için sette çekilmiş fotograflara ek olarak, daha önde görülen askerler için stüdyoda yeşil fon(!) önünde ayrıca video çekim yapıldı. Ancak çok geride olan, donuk olduğu farkedilmeyecek askerler tek kare fotograftan kullanıldı.


Planın final halinde, uzaktaki kırmızı bayrakların 3D animasyon ile oluşturulduğunu da eklemeliyiz.


2 yorum:

Burhan YILMAZ dedi ki...

* Takip için "tracker" yazılım ne kullandınız flame içinde mi cözümlendi yoksa baska bir yazılım mı?

* Key plan askerler elle "manual" yerlestirilmis gibi gorunuyor. Particles daha kolay olmaz mıydı? Ya da kullandıgınız yontemin avantajı-dezavantajı nedir?

Paylaşım için teşekkur ederim.

Sinefekt dedi ki...

3D track yapmanın kaynak malzemeye bakılınca ne kadar zor olduğu görülebilir. Çünkü askerlerin gerisinde pek de track edilebilir nokta yok, bu da derinlikte track yapmayı zorlaştırdı. Flame ile 3D track yaptıktan sonra, çıkan dataya elle müdahele ettik, ve işimizi görecek kadar çalışmasını sağladık.

Particle bu durumda pek de işimize yaramadı.

kuban